Udvikling på tunge hjemmesider

Hvordan ville du have det med at gå fra en kropsvægt på 80kg til næsten 400kg over en periode på syv år? Jeg tænker det ikke ville være særligt fedt? Hvis man vælger at tage udgangspunkt i analogien omkring kropsvægt, så er det præcist det som sker med hjemmesider lige for tiden.

Diverse optimeringsværktøjer har fornyligt opgjort status over mange af de tests som har været kørt igennem hele år 2018. Udviklingen på hjemmesiden taler sit klare sprog, hvor den gennemsnitlige hjemmeside var på ca. 717kb tilbage i år 2011, så er den gennemsnitlige hjemmeside i år 2018 helt oppe og veje 3.5MB – Altså en fordobling på næsten fem.

Der kan nævnes mange årsager til denne stigning, hvor en af de mest logiske vel nok må være at der kommer mere avanceret apps og integrationer til som folk i langt højere grad vælger at anvende på deres hjemmeside.  Jeg selv som hastighedsnørd synes denne udvikling er lidt sørgelig, hvorfor jeg netop også på denne hjemmeside har tænkt mig at dele ud af hastighedsoptimeringstips til folket, som I sidste ende skal munde ud hurtigere hjemmesider blandt læserne.